FACE TO SPACE
עשרות, מאות, ואולי אלפי עובדים… עשרות תפקידים, ערב רב של אנשים… מגוון של דעות, רצונות ודרישות-
וסביבת עבודה אחת!
ממנכ”ל החברה ועד הזוטר שבין אנשיה- סביבת העבודה הפיסית, היא זו שמשותפת ומאגדת את כולם. מצב זה קורה גם כאשר לכל אחד משרד משלו, ובוודאי- כאשר העבודה נעשית במרחב פתוח- OPEN SPACE. כולם נכנסים מאותה כניסה, מתהלכים באותם מסדרונות, נפגשים באותו המטבח, ומיישרים מבט לאותן תמונות.
סביבת העבודה בארגון שלך, היא הכלי לסנכרן בין כל הדיספלינות של הארגון. הזדמנות ליצירת מעטפת התומכת בניהול ובתרבות הארגונית ולהטמיע את כל זאת בדרך האופרטיבית, היעילה והזולה ביותר בין אנשיך ולקוחותיך, לאורך זמן.
– שיתוף פעולה והשראת פיתוח ויצירתיות בין מהנדסי החברה למעצבי המוצר
– סביבה שתשקף את יוקרתיות המותג ותחכומו
– הגברת התפוקה של העובדים
הדרך שבחרו היתה רחוקה ושונה מאוד מהגישות המסורתיות: הם פנו לסביבת העבודה הפיסית כמי שתסנכרן בין כל אלו יחד ותיצור סינרגיה בין המרכיב האנושי לבין המרכיב הפיסי.
מרסדס- בנז עיצבו סביבת עבודה אחת נפלאה, בה המהנדסים והמעצבים עובדים יחד ובאותו סטודיו.
הערכים העיקריים שהנחו אותם:
– חיבור (connection) בין אדם לאדם, חיבור בין האדם למותג ובין האדם לסביבה
– שקיפות (transparency )
– שיתוף פעולה (collaboration)
הם גילו שסביבת העבודה המשותפת העונה על התרבות הארגונית וערכיה, גורמת לעובדים להיות הרבה יותר מכווני מטרה, חדורי תחושת קהילתיות וחיבור, ומלאי אנרגיה.
– “…הבנין יוצר תחושה נהדרת! הכניסה והשהות בו גורמים לך להתרגשות, העבודה בסביבת האנשים מטעינה אנרגטית, וקשה מאוד להרגיש לבד ולא שייך…”
– “…האנרגיה והאווירה מורגשות בכל מקום. אתה רואה אנשים עובדים, יוצרים, ואתה מקבל תזכורת שסביבת העבודה הזו היא מה שיוצר את תחושת הקהילתיות, ולא תחושת בדידות…”
– “…לעולם לא משעמם – זה חדשני, מרענן, ובאותו זמן מרגיש כמו בבית…”
חדשני. מפעים. אכן. אבל לגמרי לא מופקע מן המציאות.
גם סביבת העבודה בארגון שלך יכולה להיות מעוצבת כך שתיצור אינטגרציה וסנכרון בין כל מרכיבי הארגון ועובדיו ולגרום להם להיטמע באופן היעיל והטוב ביותר.
האם אתה משתמש בה באופן הנכון?
*כל הצילומים ממשרדי החברה של מח’ מחקר ופיתוח של מרסדס בנז בצפון אמריקה.
יום טוב,
נטע כפרי
מיכאל סלע
מקסים, מעורר מחשבה. נראה שממש כייף לבוא לשם לעבודה !