Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM
האם בית ספר של ילדכם מכין אותם לחיים?

האם בית ספר של ילדכם מכין אותם לחיים?

ילדיך יסיימו את לימודיהם לתוך עולם המונע ע”י טכנולוגיה, אינטרנט, סמארטפונים וחדשנות בלתי פוסקת. המידע זמין בלחיצת כל כפתור וכמעט ואין כבר צורך להעביר ידע באופן פרונטלי. השינוי הזה מבקש להכשיר את התלמידים לעולם שונה מהעולם המסורתי ולעודד עבודה צוותית, קואופרטיביות, יצירתיות, התמדה ו“חשיבה קריטית”

אם הכיתה שבה הם לומדים עדיין מסודרת שולחנות בשורות, מורה בקדמת הכיתה ולוח שחור מאחוריה, שאלו עצמיכם: מה המסר שמעביר עיצוב מרחבי שכזה? והאם יש לו קשר והשפעה על הכישורים שאת/ה רוצה לפתח ולהטמיע בילדיך ועלהצלחתם בעולם העבודה והקריירה?

סגנון העיצוב המסורתי מעביר מסר של משמעת, קוגנטיביות, איפוק ואפילו הייתי מעיזה לאמר “היה תוכי, עשה או קלוט מה שאומרים לך”.

אך העולם משתנה והשאלה היא – עד כמה זה משפיע על הכנת ילדינו לחיים.

האם בית ספר של ילדכם מכין אותם לחיים?
מחקרים על שיטות למידה מראים שלמידה אפקטיבית הרבה יותר כאשר היא אקטיבית. כשתלמידים נמצאים באינטראקציה אחד עם השני ובמעורבות אישית וצוותית היא אפקטיבית הרבה יותר מאשר כשהלמידה פאסיבית – ישיבה וצפיה בהרצאה.
האם בית ספר של ילדכם מכין אותם לחיים?
הכיוון החדש הוא לפתח “תלמיד בעל כישורים לא קוגנטיביים” כלאמר, תלמידים עם כישורים חברתיים ורגשיים הכוללים תקשורת, שיתוף פעולה, עבודת צוות, יצירתיות, התמדה ו”חשיבה קריטית” ואלו מטופחים ע”י למידה אקטיבית.
האם בית ספר של ילדכם מכין אותם לחיים?
באופן לא מפתיע השיח בעולם החינוכי דומה לשיח בעולם העסקי.
TONY WAGNER מחנך, מומחה במעבדה לחדשנות בהרווארד וחבר בכיר במכון למדיניות הלמידה, חקר ומצא את שבעת הכישורים העיקריים בעובד:
1. כישורי “חשיבה קריטית” ופתירת בעיות
2. עבודת צוות והתמצאות בנטוורקינג
3. זריזות והסתגלות
4. חדשנות ויוזמה
5. תקשורת מילולית וכתיבתית
6. גישה למידע ויכולת ניתוח
7. סקרנות ודמיון

כמו בתי ספר כך גם העולם העסקי. שניהם רוצים לעודד כישורים אלו, כדי שהתלמידים יהיו לעובדים שתמיד יהיו רלוונטיים. ושהעובדים תמיד יוכלו להתאים ולסגל עצמם לקצב ההתקדמות והשינויים ולתת פתרונות יצירתיים וחדשניים.

אחד הפקטורים החשובים המשפיעים על כל אלו היא סביבת הלימודים והעבודה הפיסית.

לא עוד ישיבה פאסיבית בשורות אלא סביבה המעודדת שינויים, יצירתיות, חופש ביטוי ודיבור. אינטראקציה לשיתוף פעולה ולמידה ולעבודה בצוות.

ארגונים וחברות חדשניות מבקשים היום כחלק מהתפיסה התרבותית אסטרטגית שלהם לעצב מרחבים המעודדים קהילתיות, WELL BEING , אירוח וגמישות.

בסרטון שלפניכם, אני מביאה דוגמא לתהליך עיצוב מרחב למידה א-פורמלי לילדי ביס’ יסודי “מצודות” שבקרית שמונה. התוצאה ודברי התלמידים מדברים בפני עצמם.

איך סביבת לימוד שכזו יכולה להשפיע על שבעת הכישורים שתרצה שבית הספר יפתח בילדים שלך?

אשמח לעזור לך לממש את הפוטנציאל ולפתח את הכישורים אצל התלמידים דרך עיצוב סביבת למידה מתאימה.

נטע כפרי
050-7849111
neta@netakafri.co.il

צילומים ועריכת סרט: אור קפלן
צילומים: אור קפלן ונטע כפרי
עריכת וידאו: אור קפלן

COMMENTS

POST A COMMENT